Blogs

Te veel op je bord? Pak je probleem vast en schrijf erover!

Misschien werk jij net als veel Nederlanders momenteel thuis en heb je dagelijks je partner en/of kinderen om je heen. Bij veel mensen legt dit grote druk op het reilen en zeilen thuis. Kom jij in de knoop met de balans tussen werk en privé? Drukt  het huishouden juist nu te veel op je waardoor je onvoldoende overzicht hebt? Pak je probleem dan vast en ren er niet van weg!
Lees verder

Duurzaam werken in de huidige realiteit: 4 tips

Vandaag start de Week van de Duurzame Inzetbaarheid waaraan de NBPO deelneemt. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid staan de komende dagen centraal. Duurzame inzetbaarheid betekent dat je over de mogelijkheden beschikt om nu en in de toekomst met behoud van gezondheid en welzijn te werken.
Lees verder

Hoe schakel je af als je 24/7 aanstaat?

Ook in dit bijzondere jaar waarin we voor zoveel uitdagingen staan, vindt in november de Week van de Duurzame Inzetbaarheid plaats. Alle sessies en presentaties die aan dit event gekoppeld zijn, vinden natuurlijk geheel virtueel plaats. Want zo’n thema-week waarin duurzame inzetbaarheid centraal staat overslaan?
Lees verder

Overzicht in je leven via de WMO? Zo werken we samen!

Overzicht in je persoonlijke leven, je huis en je agenda: heel wat mensen denken dat het de normaalste zaak van de wereld is, maar velen worstelen ermee. Als het je (tijdelijk) niet lukt je leven op alle nodige fronten zo gestructureerd mogelijk te krijgen, kan dat veel oorzaken hebben. Via de WMO kan een organizer helpen.
Lees verder

Voorkom uitval door stress, juist als je thuiswerkt

Nu de zomervakantie achter de rug is en het advies om zoveel mogelijk thuis te werken nog steeds geldt, is het een goede tijd om met een frisse blik naar je thuiswerksituatie te kijken. In dit blog gaan we in op hoe je uitval door stress, wat kan resulteren in bovengenoemde fysieke én psychische klachten, kunt voorkomen.
Lees verder

5 tips om je leven te vereenvoudigen met minimalisme

Minimalisme, het doel om het overbodige in je leven loslaten, is al een tijd een trend. Mensen die er ervaring mee hebben, kopen of bewaren alleen wat ze écht nodig hebben. Omdat ze het fijn vinden dat hun huis of schuur minder vol is, omdat het beter is voor de portemonnee of omdat ze het milieu minder willen belasten. 
Lees verder

Ontknoop je (PGB-)administratie: 3 tips

Bijna iedereen weet dat wanneer je huis te rommelig is, je hierdoor ook onrust in jezelf kunt ervaren. Hierbij hoeft het niet alleen te gaan om spullen, maar ook om je administratie. Dat is zeker het geval als je stapels met post en papieren om je heen hebt waarvan je niet meer exact weet wat er mee moet gebeuren. Deze situatie hoeft niet altijd bewust te ontstaan.  
Lees verder

5 tips voor vakantietijd zonder werkstress

De afgelopen maanden waren voor de meeste Nederlanders vol met stress. Naast alle zorgen om het verloop van de COVID-19-pandemie, de gezondheid van jezelf, naasten of collega’s en in veel gevallen ook de continuïteit van werk of je bedrijf, moest er ineens massaal thuisgewerkt worden. Veel bedrijven waren hier niet op ingericht, wat voor uitdagingen zorgde…
Lees verder

Over vakantieherinneringen, foto’s organizen en meer

Als je na je vorige vakanties steeds geen tijd had om fotoboeken te maken van je foto’s of er op een andere manier iets leuks mee te doen, heb je er nu wellicht juist ruimte voor. En doordat we minder contact met familie en vrienden hebben, kunnen foto’s ook op andere manieren zinvol zijn. Daarover drie tips.
Lees verder

Met goede begeleiding is hoardingproblematiek te verbeteren

Veel spullen inslaan…in de huidige omstandigheden heeft bijna iedereen er wel mee te maken, vooral in de supermarkt. We zagen aan het begin van de coronacrisis dat angst en onzekerheid heel wat Nederlanders ertoe dreef veel in te slaan dan ze nodig hadden. We lijden dus massaal aan onder andere een stressreactie.
Lees verder

Digitale kantoortools: extra handjes of stressfactor?

Doordat telewerken de komende tijd de norm is, hebben werkenden meer dan ooit te maken met digitale tools om te communiceren. Digitale tools zijn natuurlijk enorm handig, maar kunnen ook tot extra stress leiden. Want hoe houd je overzicht over alle digitale communicatiegroepen en -tools waarmee gecommuniceerd wordt?  
Lees verder

Hoe ontspul je een huis als je ouder bent? Hier 4 tips

In de loop van ons leven verzamelen we meestal heel wat spullen. Als alles wat er verzameld is niet in de weg zit, laten de meeste mensen het maar zo. Tot je ouder wordt, dan komen de vragen! Hoe gaat het straks met je inboedel als jij er niet meer bent? En welke spullen moeten weg als je kleiner gaat wonen?
Lees verder

Elke dag een zwarte trui, of meer kleur in je leven?​

Je hebt vast wel eens gezien dat de voormalig topman van Apple, Steve Jobs, altijd een zwarte trui droeg tijdens kantoortijd. En dat Mark Zuckerberg van Facebook meestal in een t-shirt en hoodie werkt. Wij vroegen ons af: hoe zit dat? Het dragen van een vaste outfit bespaart tijd en elimineert keuzestress. 
Lees verder

Minder werkstress? Meer werkplezier!

Onze groeiende 24-uurs economie heeft veel voordelen. Toch zijn er ook keerzijden. Werknemers hebben vaak het gevoel dat ze altijd bereikbaar en beschikbaar moeten zijn, waardoor de grens tussen werktijd en privé vervaagt. Ze werken meer uren dan afgesproken op onregelmatige basis en dat kan een oorzaak zijn van langdurige werkstress.
Lees verder

Een winter zonder opruimstress? Begin nu!

De overgang van zomertijd naar wintertijd is altijd even wennen. De zomeravonden op het balkon of in de tuin zijn verleden tijd, het wordt vroeg donker, de kaarsjes gaan aan en we zijn meer in huis. Dat klinkt aan de ene kant eigenlijk best relaxed, maar voor veel mensen veroorzaakt het juist onrust. Want is je huis niet opgeruimd? Dan is veel binnen zijn helemaal niet zo fijn.  
Lees verder

Een huis vol spullen: fictie of werkelijkheid?

Het nieuwe televisieprogramma van RTL 4 Een huis vol spullen, de documentaires van Marie Kondo en Consumed op Netflix: een opgeruimd en georganiseerd huis is hot! Er kijken tenslotte niet voor niets gemiddeld 500.000 Nederlanders naar het nieuwe programma dat gepresenteerd wordt door Lieke van Lexmond. En de boeken en tutorials van Marie Kondo zijn een regelrechte hit. 
Lees verder