Zoeken
Sluit dit zoekvak.
NBPO

Over vakantieherinneringen, foto’s organizen en meer

Datum: 19-05-2020 Auteur: Webmaster Categorie: Blog

De zomervakantie van 2020…voor iedereen is een geplande vakantie in het buitenland onzeker (situatie 11 mei red.). De Spaanse regering heeft nog geen uitspraken gedaan over vakantie vieren in Spanje, maar de verwachting is dat ze eerst het toerisme in eigen land op gang brengen in juli/augustus en daarna pas weer toeristen uit andere landen toelaten. Ook voor landen als Italië en Frankrijk is de situatie onzeker. Griekenland daarentegen hoopt deze zomer weer toeristen te kunnen verwelkomen. Maar daarnaast heb je natuurlijk je eigen grenzen en verantwoordelijkheidsgevoel. Want wil je wel op reis met eventuele risico’s, nadat je misschien in je eigen omgeving de gevolgen van COVID-19 hebt gezien?

Het is een periode waarin alles anders is dan ‘normaal’. Misschien mis je net als wij de voorpret van een zomervakantie? Duik dan eens in vakantiefoto’s van de afgelopen jaren. Want juist nú kun je merken hoe kostbaar fijne herinneringen zijn. Als je na je vorige vakanties steeds geen tijd had om fotoboeken te maken van je foto’s of er op een andere manier iets leuks mee te doen, heb je er nu wellicht juist ruimte voor. En doordat we minder contact met familie en vrienden hebben, kunnen foto’s ook op andere manieren zinvol zijn. Daarover hieronder drie tips:

Tip 1: Foto’s brengen herinneringen naar boven en verbinden mensen. Ze kunnen hierdoor een middel zijn om social distancing te overbruggen. Bijvoorbeeld door voor je vader of moeder, opa of oma, tante of oom een klein albumpje te maken en dit digitaal of geprint naar hen op te sturen.

Tip 2: Is je vader of moeder jarig de komende tijd? Of wil je een bijzonder cadeautje maken voor Vaderdag? Maak dan een selectie van de mooiste foto’s die je hebt van je vader of moeder en maak er een leuk fotocadeau van. Er zijn online heel veel leuke fotocadeaus te bestellen. Is degene die je wilt verrassen digitaal onderlegd? Dan kun je daarnaast natuurlijk nog extra foto’s of een digitaal album in de Cloud zetten, zodat er nog vaker genoten kan worden van bijzondere beelden en momenten.

Tip 3: Als je ouders wat ouder zijn, ken je vast de vintage zwart-wit foto’s van vroeger. Met een beetje pech vermindert de kwaliteit steeds verder. Heb je wat tijd over? Scan deze zwart-wit foto’s dan met een scanner of via je smartphone met een app waarmee je foto’s kunt inscannen. Je kunt ze eventueel nog wat bewerken en vervolgens kun je de ‘nieuwe’ digitale foto’s delen met je vader of moeder. Of je maakt er een geprint album van. Hoe bijzonder is dat!

En bijkomende voordeel: het organizen van vakantiefoto’s geeft ruimte in je hoofd. Want veel mensen denken maar al te vaak: “had ik maar tijd om mijn foto’s overzichtelijker in te delen”. Je digitale foto’s zwerven misschien rond op al je apparaten, op CD’s of USB-sticks en misschien heb je zelfs nog ongesorteerde geprinte foto’s in schoenendozen, plastic tassen of zelfs nog in Kodak-mapjes. Zo zonde! Doe er wat mee om je herinneringen de waarde toe te kennen die ze verdienen! En mocht je dan toch aan het ‘opruimen’ slaan, dan kunnen de volgende tips je helpen:

Tip 1:  Vraag je af wat je met de foto’s wil. Wil je de foto’s vooral goed kunnen bewaren? Wil je ze laten afdrukken, of online delen? Of wil je gewoon dat er orde in de chaos is, zodat je dat zwarte wolkje boven je hoofd kwijt bent? Het doel bepaalt wat je met je foto’s gaat doen, hoe je ze het beste kunt sorteren. Op jaar bijvoorbeeld, of op gebeurtenis. Hoe beter ze terug te vinden zijn, hoe gemakkelijker je er iets mee kunt doen.

Tip 2: Ga je opruimen in je foto’s, dan geldt ook hier: less is more. Opruimen is weggooien. Over het algemeen vinden we foto’s waar familie of bekenden op staan, de belangrijkste. Want vind je de 40 foto’s van de verbouwing van je badkamer over 10 jaar ook nog leuk? Of die 8 foto’s van die ene gekke boom bij je vakantiehuisje? Wees kritisch en moedig, en hou alleen die foto’s over die genoeg zijn als herinnering.

Bij de NBPO zijn professional organizers aangesloten die zich specialiseren in het foto organizen. In het overzicht van organizers vind je ze (zoek op ‘foto organizer).

Meer informatie?

Wil je naar aanleiding van dit blog meer informatie over wat een professional organizer voor jou kan betekenen? Kijk dan eens hier in het overzicht van organizers.

Elke maand verschijnt er een nieuw blog, exclusief geschreven voor de NBPO. Via onderstaande knop kun je eerder verschenen blogs lezen.

Inloggen

WordPress development door Webstation