Search
Close this search box.

Wat is een professional organizer?

Professional Organizer

Een professional organizer is een expert in het aanbrengen van rust, ruimte en overzicht. Het is een praktische coach die jou begeleidt bij het maken van keuzes over spullen, documenten en tijd.

In het dagelijks leven komt er veel op je af. Soms ontstaat een situatie heel geleidelijk, bijvoorbeeld als je werkdruk steeds verder toeneemt of als je mantelzorger bent. In andere gevallen heb je te maken met een ingrijpende levensgebeurtenis die jouw leven op z’n kop zet, zoals een geboorte, verhuizing, ziekte of het overlijden van een dierbare. Misschien kamp je met ADHD, autisme, perfectionisme, niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking.

Ben je zelf geen natuurtalent in het aanbrengen van structuur? Schakel dan een expert in! In ons ledenoverzicht vind je de professional organizer die bij jou past.

Deelmarkten

Binnen de NBPO onderscheiden we drie deelmarkten: 

 1. Particuliere markt: begeleiding door een professional organizer bij jou thuis.
 2. Zakelijke marktbegeleiding door een professional organizer op je werkplek.
 3. Zorgmarkt: begeleiding door een professional organizer bij jou thuis, op basis van een persoonsgebonden budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN).

In het profiel van onze leden kun je zien op welke deelmarkt(en) een lid zich richt.

 

Toegevoegde waarde

Een professional organizer helpt je te zorgen voor:

 • Overzicht en controle over je spullen
 • Grip op je tijd en energie
 • Het stellen van prioriteiten
 • Het organiseren van je taken
 • Efficiënt en effectief werken

Kies voor een professional organizer die is aangesloten bij de NBPO, dan weet je dat diegene werkt volgens onze gedragscode.

Kosten

 

Je hoeft de samenwerking met een professional organizer niet altijd uit eigen zak te betalen. Lees hieronder of er een andere mogelijkheid is:

 • Werkgever: Een gezonde en georganiseerde werknemer levert een waardevolle bijdrage. Veel werkgevers investeren dan ook in de ontwikkeling van hun werknemers. Een coachingstraject kan worden betaald uit het opleidingsbudget of onderdeel vormen van een re-integratietraject (Wet Verbetering Poortwachter). Bespreek de mogelijkheden met je werkgever.
 • PersoonsGebonden Budget (PGB): Houders van een PGB met indicatie ‘individuele begeleiding’ kunnen de diensten van een professional organizer hieruit laten betalen. Actuele informatie over het PGB kun je vinden op de website van Regelhulp of via het Sociaal Wijkteam of de WMO-Consulent in de gemeente waar je woont.
 • OndernemerAls de samenwerking met de professional organizer gericht is op het ondernemerschap, is deze voor zelfstandig ondernemers aftrekbaar als zakelijke kosten. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst. Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk begeleiding ter voorkoming van uitval (bijvoorbeeld door stress) te declareren bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Neem hiervoor contact op met jouw AOV. 

Inloggen

WordPress development door Webstation