Zoek
Sluit dit zoekvak.

NBPO-leden

Lidmaatschap

De NBPO kent twee vormen van lidmaatschap:

1. Aspirant-leden
Dit zijn professional organizers die momenteel de procedure voor het lidmaatschap doorlopen.

2. Leden
Zodra je meer werkervaring hebt opgedaan als professional organizer en voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen kun je je aspirant-lidmaatschap om laten zetten in lidmaatschap.

Daarnaast kennen we binnen de NBPO overige relaties.

Geregistreerde leden

Als ervaren NBPO-leden aan aanvullende eisen voldoen, kunnen ze zich laten registreren. Een onafhankelijk bureau toetst dan of voldaan is aan vooraf gestelde eisen over o.a. het aantal klanturen, klanttevredenheid, uren bijscholing en deelname aan intervisiebijeenkomsten.

 • Register Professional Organizer
  RPO’s zijn professional organizers die minimaal 3 jaar zelfstandig gevestigd zijn en aantoonbaar moeten voldoen aan verscheidene eisen.
 • Master Register Professional Organizer
  MRPO’s zijn professional organizers die minimaal 5 jaar zelfstandig gevestigd zijn en aantoonbaar moeten voldoen aan verschillende eisen. 
Klik op onderstaande knop voor meer informatie over de eisen die gesteld worden aan de (her)registratie als (M)RPO.
 

Gecertificeerde leden

Er is binnen Nederland geen mogelijkheid tot certificering voor professional organizers. Wel bieden drie buitenlandse instituten een certificering, die door de NBPO wordt erkend:

 • Certified Professional Organizer® (CPO®)
  De professional organizer die voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen, een bepaalde mate van werkervaring heeft opgedaan en succesvol het examen heeft behaald bij National Association of Productivity and Organizing Professionals (NAPO) in de Verenigde Staten.
 • Certified Professional Organizer in Chronic Disorganization 
  (CPO-CD). 
  De professional organizer die succesvol het derde niveau van het meerjarige opleidingstraject bij het Institute for Challenging Disorganization (ICD) in de Verenigde Staten heeft afgesloten.
 • Certified KonMari Consultant.
  De professional organizer die succesvol het opleidingstraject via de KonMari Method™ heeft afgesloten. Hierbij worden verschillende niveau’s gehanteerd.

Overige omschrijvingen

 • Senior Professional Organizer
  Professional organizer in het bezit van een post-hbo-diploma Senior Professional Organizing, gevolgd bij de School voor Organizing.
 • Kiwa-geregistreerd
  Kwaliteitskeurmerk voor zzp’ers in de zorg. Registratie voor zorgprofessionals door KIWA.
 

Inloggen

WordPress development door Webstation