Zoek
Sluit dit zoekvak.
NBPO

Opgeruimd de zomervakantie in met je kids

Datum: 01-07-2021 Auteur: Webmaster Categorie: Blog

Heb je schoolgaande jonge kinderen? Dan weet je als geen ander dat er in een schooljaar heel wat schriftjes volgeschreven worden én dat er veel werkjes mee naar huis worden genomen voordat de zomervakantie start. Omdat alles bewaren geen optie is als je overzicht in huis wilt houden, delen we in dit blog een aantal tips voor opruimen met je kids. Zo kun je opgeruimd de zomervakantie in én is er daarna weer ruimte voor een nieuw schooljaar!

Tips voor opruimen met je kids

Tip 1: selecteer de spullen waar je kind echt blij van wordt

Kun jij je de werkjes nog herinneren waar je vroeger écht trots op was? Die prachtige tekening die je misschien nog steeds hebt of dat leuke verhaaltje dat je verzon? Die trots is de sleutel tot het selecteren van de mooiste werkjes van jouw zoon of dochter. Hoe leuk is het om samen met je kind door de stapel tekeningen en schriften te gaan en te zien waar hij of zij echt blij van wordt? Stop de mooiste resultaten van het afgelopen schooljaar in een leuke niet te grote doos (formaat A4) en selecteer één teken- of knutselwerk per maand. Het is onze ervaring dat verhaaltjes of werkjes waarvoor je kind echt zelf iets heeft bedacht, het meest dierbaar zijn. Als de doos of ordner vol raakt, is de klus klaar. Zo krijgt je kind een mooie gevulde doos om trots op te zijn en jij een opgeruimd gevoel.

Tip 2: maak iets moois van de werkjes

Heb je weinig ruimte of wil je spullen van het afgelopen schooljaar nog efficiënter opruimen? Fotografeer dan de mooiste werkjes en maak daar een fotoalbum van. Dat neemt veel minder ruimte in dan alles fysiek bewaren. En de kleuren blijven na jaren bewaren mooier, dus hoe leuk is dat! Een ander creatief idee is om van de leukste werkjes een kunstwerk te maken voor aan de muur, de mooiste werkjes onder een moderne stolp te zetten of ze met leuke clips op te hangen aan een staaldraad. Meer ideeën nodig? Op social media is veel leuke inspiratie te vinden voor andere kunstzinnige oplossingen.

Tip 3: overzicht tijdens de zomervakantie

Alles aan kant? Dan wil je tijdens de zomervakantie vast ook graag rust en ruimte bewaren. Hoe je dat doet? Vul een boodschappentas met speelgoed, knutselspullen en andere dingen waarmee je kind zich tijdens de reis of vakantie kan vermaken. Zo blijft je vakantieverblijf overzichtelijk. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan zijn ze er zelf natuurlijk ook verantwoordelijk voor, dat al hun spullen weer in de tas gaan als de vakantie erop zit.

Tip 4: overzicht tijdens het nieuwe schooljaar

Lekker uitgerust na een fijne zomertijd? Bedenk dan ook hoe je overzicht in je huis gaat houden tijdens het nieuwe schooljaar. Onze tip: geef je kids op hun kamer een eigen la, doos of andere plek voor de schoolwerkjes. Alles wat bv. toch op de eettafel belandt, gaat linea recta in die la zodat er niet van alles in huis zwerft. Want zo’n ondergesneeuwde eettafel is niet echt gezellig, toch?

Tip 5: maak opruimen leuk

Zijn jullie blij geworden van deze tips? Dan wil je je kind waarschijnlijk ook leren hoe het zijn eigen speelgoed opruimt. Dat krijg voor elkaar door opruimen leuk te maken. Het lange termijn doel hierbij is, dat je kind snapt dat opruimen bij het dagelijks leven hoort. Net zoals tandenpoetsen voordat je gaat slapen en handen wassen voordat er gegeten wordt.

Zo maak je opruimen leuker:

  • gebruik favoriete muziek: zet een vrolijk liedje op en daag jezelf en je kind uit om alles tijdens dat muziekje opgeruimd te krijgen;
  • maak er een wedstrijd van: verdeel het speelgoed in 2 delen. Laat je kinderen de ene helft opruimen en neem zelf de andere helft voor je rekening. Spreek een tijd af waarbinnen de spullen opgeruimd moeten zijn en laat je kinderen samenwerken. Kijken wie er wint!

Je kent zelf je kind het beste, dus met wat creativiteit weet je vast nog andere leuke manieren te vinden om samen fijn te leven in een opgeruimd huis. Ga aan de slag en maak er een fantastische zomer van! Merk je na verloop van tijd dat je het toch lastig vindt je huis opgeruimd te houden? Onze professional organizers staan klaar om je tips te geven en te helpen!

Elke maand verschijnt er een nieuw blog, exclusief geschreven voor de NBPO. Via onderstaande knop kun je eerder verschenen blogs lezen.

 

Inloggen

WordPress development door Webstation