Search
Close this search box.
NBPO

Wat weet jij over digitale nalatenschap?

Datum: 07-02-2022 Auteur: Marieke Pluk Categorie: Particulier Zakelijk Zorg

Afgelopen week heeft Marieke Pluk (ambassadeur relatiebeheer van de NBPO) gesproken met Sander van der Meer van Digital Life Legacy*; onze NBPO-partner op het gebied van digitale nalatenschap. Hoewel iedereen ermee te maken krijgt, realiseren de meesten van ons niet wat er gebeurt met digitale bezittingen na een overlijden. 

Hoe zit het met recht en toegang tot email en mobiel van een dierbare? Hoe kunnen nabestaanden bij belangrijke bestanden of accounts met emotionele of zelfs financiële waarde, als zij geen wachtwoord of code hebben? Sander en zijn organisatie zetten zich in om de bewustwording over het belang én de mogelijkheden van de digitale nalatenschap te verhogen. 

Als organizers worden we regelmatig ingeschakeld door klanten die hulp zoeken bij het opruimen na een overlijden, dus dan is toegang tot informatie over dit onderwerp via een betrouwbare partner heel welkom, ook voor klanten.

Wat is de meerwaarde van het partnerschap met Digital Life Legacy voor de NBPO en haar leden?

  • Toegang tot betrouwbare informatie over digitale nalatenschap via de kennisbank van DLL (digitallifelegacy.nl/kennisbank). Ook klanten kunnen hier direct naar doorverwezen worden.
  • Zichtbaarheid als PO: NBPO-leden kunnen partner worden van DLL en zijn vindbaar op de partner-pagina van hun website (schrijf je via digitallifelegacy.nl/partners).
  • Korting op presentaties en workshops over digitale nalatenschap waarin onder andere tips worden gegeven over het zelf veiligstellen van dierbare data.

Het is goed om ervan bewust te zijn dat het niet alleen belangrijk is om te regelen wat er gebeurt met spullen en geld na een overlijden, maar ook met digitale data en online accounts.

Heb je vragen over het partnerschap van NBPO met DLL? Neem gerust contact op met Marieke Pluk, ambassadeur relatiebeheer via leden@nbpo.nl.

*onderdeel van zdg.nl

Inloggen

WordPress development door Webstation