NBPO

Terugblik op themabijeenkomsten “Online Trainen

Datum: 17-02-2022 Auteur: Saskia van Eijnatten Categorie: Particulier Zakelijk

Op 14 en 15 februari organiseerde de NBPO een online themabijeenkomst over het geven van online trainingen. Onder leiding van Iene Lammers gingen twee groepen aan de slag met het doel: de vrijheid voelen om online te gaan. Dat ontdekten ze door te ervaren hóe je online zorgt voor interactie en verbinding.

Op een boeiende en interactieve manier werd de avond gevuld met de volgende onderwerpen:

  1. Praktische technische tips, die m.n. gaan over keuze voor Zoom of Teams, hoe je een training indeelt, wat voor achtergrond je kiest, dat je van tevoren alles goed moet testen etc.
  2. Leuke online tools, zoals Jamboard (via Google). We hebben hier een tijdje mee geoefend en het is erg leuk te zien hoe interactief dat mét en vóór de hele groep is. In Breakout-rooms hebben we naderhand in groepjes van 3 besproken hoe je Jamboard tijdens je training zou kunnen inzetten.
  3. Aandacht vasthouden voor je eigen onderwerp is ook een belangrijk onderdeel van het ontwerpen van een goede online training. Daarom vertelde Iene hierover ook een aantal ins en outs.
  4. Als laatste gingen we zelf aan de slag met de vraag “wat vind jij het leukste om te vertellen; wat zouden deelnemers echt moeten kunnen nadat ze jouw training hebben gevolgd?” Lekker praktisch bezig dus. De nabespreking hiervan leverde een aantal eye-openers op. Belangrijk is om een doel positief te formuleren; dat zet aan tot actie.

Conclusie van de meeste deelnemers was, dat het eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn om een training te geven. Gewoon een kwestie van doen!

Webstation Webdesign Wordpress developmentWordpress Development

Inloggen