Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Trainingsdag Praktische begeleiding bij hoarding problematiek

Geplaatst door/namens: School voor Organizing
Datum: 08-11-2024 Tijd: 09:30 - 17:00 uur Auteur: Martine Vecht Categorie: zorg Locatie: Aristo Zalen, Brennerbaan 150, Utrecht Lunetten

GGZ-instellingen en instanties zoals woningcoöperaties hebben het door: mensen met extreem verzamelgedrag hebben speciale begeleiding nodig. De vraag naar professional organizers die deze doelgroep wil en kan bedienen, groeit daarom snel. We krijgen steeds meer erkenning en waardering voor onze expertise. Er is zelfs een tekort aan organizers die hoarding klanten willen en kunnen begeleiden. Laat je dus bijscholen door Hilde Verdijk, specialist op het gebied van dit onderwerp, co-auteur van een toonaangevend boek over hoarding, ambassadeur voor het Institute of Chronic Disorganization.

Voor het begeleiden van mensen met extreem verzamelgedrag heb je, naast een behoorlijke portie geduld, vooral kennis nodig van het ziektebeeld, de kenmerken en de begeleidingstechnieken. Tijdens deze dag behandelen we daarom de verschillende aspecten van deze stoornis. Wanneer spreken we van hoarding? Wat betekent het voor het leven van de betrokkene en zijn familie? Wat zijn de mogelijkheden voor verandering en wie kunnen daar een rol in spelen? We bespreken hoe je de cliënt op respectvolle wijze kunt betrekken in het proces. Ook werken in teamverband komt aan bod, alsmede verwijzingsmogelijkheden, behandelaars en instanties.

Doelgroep
Praktische begeleiding bij Hoarding problematiek is ontwikkeld voor organizers, zorgprofessionals, hulpverleners en overige begeleiders die beroepsmatig met dwangmatige verzamelaars in aanraking komen, maar hiertoe niet specifiek zijn opgeleid.

Praktische informatie

Locatie: Aristo Lunetten, Utrecht
Kosten: € 450,- vrijgesteld van btw. (NBPO-leden krijgen 5% korting)
Bezoek de website voor meer informatie en inschrijven

Informatie en aanmelden

Inloggen

WordPress development door Webstation