Zoek
Sluit dit zoekvak.

NBPO Themabijeenkomst ‘Traumasensitief werken’

Geplaatst door/namens: Activiteitencommissie
Datum: 01-06-2024 Tijd: 10:00 - 18:00 uur Auteur: Michelle Venema Categorie: nbpo Locatie: Utrecht

Graag nodigen wij jullie uit voor de tweede live themabijeenkomst van dit jaar: Traumasensitief werken op zaterdag 1 juni a.s.!

Traumasensitief werken

Bij trauma wordt soms wel eens gedacht dat het om heftige gebeurtenissen uit het verleden gaat. Maar trauma kunnen ook zitten in kleine gebeurtenissen uit iemands verleden, die vandaag de dag grote invloed hebben op het gedrag. En dat gedrag kan samen komen in een samenwerking met je cliënt.

Tijdens deze themabijeenkomst doe je kennis en vaardigheden over het thema Trauma. Wat is trauma? Welke soorten trauma zijn er? Hoe werkt het in ons brein en zenuwstelsel? Welke overlevingsreacties zitten er in het lijf, de psyche en het gedrag? Je leert deze dag een soort ‘trauma-bril’ op te zetten die je in staat stelt om het gedrag van een ander en de effecten ervan beter te begrijpen. Daarnaast wordt er ook een blik geworpen op hoe je emoties kunt (co)-reguleren.

Deze dag kijken we niet alleen naar jouw klant/cliënt, maar kijk je ook naar jezelf. Welke gedragingen vanuit trauma neem jij zelf mee in de samenwerking? En ook hoe je voor jezelf kunt zorgen als je werkt met iemand met trauma, zodat je minder snel uitgeput raakt.

Tijds indeling van de themabijeenkomst:

09:30 – 10:00 Inloop
10:00 – 12:30 Deel 1 Traumasensitief werken
12:30 – 13:30 Lunch
13:30 – 17:00 Deel 2 Traumasensitief werken
17:00 – 18:00 Borrel

Praktische informatie
Er is beperkt plaats deze dag. vol = vol, wacht dus niet te lang met aanmelden.

Voorbereiding
Je hoeft je niet voor te bereiden, alleen je nieuwsgierige geest én pen en papier mee te nemen!

PE-Punten – LET OP! NIEUWE WERKWIJZE
Voor deelname aan deze themadag ontvang je 2 PE-Punten. Wanneer je hebt deelgenomen kun je uiterlijk een week na de bijeenkomst via mijn.nbpo.nl bij ‘mijn deelnamenbewijzen’ je deelnamebewijs downloaden.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze activiteit bedraagt € 47,- excl. btw voor leden.
NB: Als er korter dan 48 uur voor aanvang van de themadag afmeldt, krijg je geen restitutie op je factuur.
Ben je geen lid van de NBPO en wil je graag deelnemen? Dat kan, je bent van harte welkom, de kosten voor jou zijn dan € 147,- excl. BTW.

Aanmelden
Als lid kun je je aanmelden via mijn.nbpo.nl met je inloggegevens. Ben je geen lid? Dan kun je je aanmelden door te mailen naar info@nbpo.nl.
Meld je uiterlijk zondag 26 mei 2024 aan. De aanmeldmogelijkheid sluit om 00:00 uur.

Dieetwensen
De lunch zal vegetarisch zijn. Andere dieet restricties? Bij je online aanmelding dit gelieve melden.

Foto’s en videobeelden
Door aanmelding voor de themadag geef je tevens toestemming voor het nemen van foto’s en videobeelden. Wil je niet op foto’s en of videobeelden te zien zijn? Geen probleem. Laat dit weten bij je aanmelding.

Locatie
We zijn deze dag te gast bij de Hofclub Utrecht. Deze locatie is gelegen in Utrecht Lageweide direct aan de A2, in het pand van het UW.

Niels Bohrweg 121
3542 CA Utrecht

Met de auto
Vanaf de A2 neemt u afslag 7 richting Utrecht – Leidsche Rijn. Bovenaan de afslag gaat u rechtsaf.  Na ca. 600 mtr. volgt u de 2 linkerrijstroken om linksaf te slaan naar de Atoomweg. Na ca. 1 km slaat u rechtsaf richting de Niels Bohrweg. Uw bestemming bevindt zich na ca. 400 mtr. aan uw rechterzijde (gebouw UW).

 Openbaar vervoer
Diverse buslijnen, waaronder de lijnen 38 en 48 stoppen op ca. 300 meter afstand van onze locatie. Er is een goede busverbinding van en naar station Utrecht Centraal, station Leidsche Rijn en station Maarssen.

Parkeren & toegang
Er zijn voldoende gratis parkeerplekken in de omgeving én je mag niet overal parkeren. Opletten dus! Op het terrein van Hofclub is het altijd gratis parkeren evenals op de parkeerplekken aan de overkant. Via de hoofdingang van het UW kantoor ga je de locatie binnen.

Heb je vragen? Mail dan naar info@nbpo.nl of neem contact op het secretariaat telefoon 033 – 247 3422.

Wij kijken er naar uit. Tot dan!

 

Hartelijke groet,

de activiteitencommissie, Franka & Michelle

Inloggen

WordPress development door Webstation