Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De diepte in (vijfdaagse opleiding voor semigevorderde organizers)

Geplaatst door/namens: School voor Organizing
Datum: 05-09-2024 Tijd: 09:30 - 17:00 uur Auteur: Martine Vecht Categorie: Locatie: Aristo Zalen, Brennerbaan 150, Utrecht Lunetten

In de vijfdaagse opleiding ‘De diepte in – Instrumenten en technieken van de professional organizer’ krijg je kennis en vaardigheden aangereikt om een gefundeerd plan van aanpak maken en passende werk- en begeleidingsvormen te kiezen. Dat maakt jou effectiever als organizer.

In ‘De diepte in’ leer je methodisch werken zodat je echt grip krijgt op het proces. Er komt meer structuur in je aanpak en je leert instrumenten en technieken gebruiken die het resultaat van je begeleiding versterken. Hierdoor kun je beter onderbouwen waar je mee bezig bent en jezelf stevig en deskundig presenteren. Dat helpt ook weer in jouw marketing.

Hoe en wanneer

In totaal bestaat het blok uit drie praktijkdagen en twee sessies via Zoom gevolgd door praktijkopdrachten in de middag. Je neemt elkaar bijvoorbeeld een test af of werkt samen aan een opdracht. Daarnaast krijg je toegang tot een online leeromgeving met oefeningen en extra materiaal. Verder lees je een aantal boeken om vertrouwd te raken met methodes en technieken. Deze schaf je zelf aan. De cursus eindigt met een facultatieve portfoliosessie in de avond voor deelnemers die dit blok volgen als onderdeel van de Leergang Senior Professional Organizer. We starten op 5 september met een online bijeenkomst; de resterende data vind je op de website.

Wat levert de opleiding jou op?

 • Je kunt een professioneel plan van aanpak opstellen dat jouw handvatten geeft tijdens de begeleiding, en dat je kunt gebruiken ter verantwoording richting derden;
 • Je leert werken met het theoretische model van de executieve functies, een belangrijk aanknopingspunt bij de begeleiding;
 • Je leert methodisch toewerken naar resultaatafspraken, zodat je de keuze hebt tussen ad-hoc meebewegen met waar de klant mee komt of het plan van aanpak volgen;
 • Je maakt kennis met de STARR-methode, waarmee je gewenst gedrag met je klant kunt uitproberen of evalueren;
 • Je kunt de skill-willmatrix inzetten om te bepalen welke begeleidingsstijl het beste past, we noemen dit situationeel begeleiden;
 • Je leert de interactie (de manier waarop jij en je klant met elkaar in gesprek zijn) analyseren en krijgt door welk gedrag welk effect oproept;
 • Je leert het organizingtraject evalueren op het zogeheten product en proces en haalt daarbij ook bruikbare feedback voor jezelf op om jouw eigen ontwikkeling een impuls te geven.

Voor wie

Je kunt je voor de opleiding inschrijven als je ervaring hebt als professional organizer en redelijk wat klanten. Ook als je eerder Aan de slag met je klant hebt afgerond bij de School voor Organizing is dit een mooie vervolgstap. Na jouw aanmelding volgt een intakegesprek om wensen, verwachtingen en aanbod goed op elkaar af te stemmen.

Wat deelnemers zeggen

 • “Deze opleiding heeft zo veel toegevoegde waarde voor de trajecten met je klanten. De begeleiding wordt beter, en succes minder toevallig.”
 • “Er werd heel goed gebruik gemaakt van alle technische snufjes die Zoom te bieden heeft. Hierdoor was het toch een interactief programma. Knap gedaan.”
 • “De momenten met de acteur zijn een hele waardevolle aanvulling op het programma. Mooie overgang van theorie naar in praktijk brengen.”
 • “De afwisseling online/fysiek bevalt prima. Scheelt reistijd op dagen dat we online bij elkaar komen. En fysiek is de interactie en samenzijn met de andere PO-ers fijn.”

Geïnteresseerd geraakt?

De diepte in is een opleiding van vijf dagen. Wil jij graag kwaliteit leveren, leer jij het liefste van een ervaren docent en vind je het fijn om met collega’s uit te wisselen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Heb je interesse, bekijk dan deze pagina voor meer informatie. Hier kun je de opleiding van dag tot dag bekijken en je inschrijven.

Informatie en aanmelden

Inloggen

WordPress development door Webstation