Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Afscheidswebinar Ine Lamers – Een vol hoofd

Geplaatst door/namens: School voor Organizing
Datum: 25-10-2024 Tijd: 09:00 - 11:30 uur Auteur: Martine Vecht Categorie: Locatie: online, via Zoom

Eind dit jaar gaat onze vaste en zeer gewaardeerde collega Ine Lamers met pensioen. Ine is naast organizer ook ergotherapeut en specialiseerde zich in klanten met ADHD en klanten met een autismespectrumstoornis. Ze ontwikkelde meerdere trainingsdagen hierover voor de School voor Organizing. Nog één keer laat ze van zich horen in dit extra lange webinar voor organizers die met anders georganiseerden werken. Het onderwerp: een vol hoofd, over  mentale en zintuigelijke onder- en/of overprikkeling. 

Het regelen van alledaagse, praktische zaken kan moeizaam verlopen als je een aandachtsstoornis hebt, snel overprikkeld raakt wanneer er veel op je af komt of het overzicht verliest als er veel tegelijk gebeurt. Daarom doen mensen met AD(H)D of autisme – of een vermoeden daarvan – dikwijls een beroep op professionele hulp. Maar wat gebeurt er in het hoofd van mensen met deze diagnose?

Een vol hoofd
Tijdens deze ochtend bespreekt Ine hoe de overgevoeligheid of ondergevoeligheid voor prikkels het dagelijks functioneren beïnvloedt en welke moeilijkheden anders georganiseerde klanten hierdoor ondervinden bij het indelen van hun tijd en het uitvoeren van taken. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, loop je het risico dat je klant tijdens een organizing sessie overprikkeld raakt. Hij of zij overziet het niet meer en jullie raken beiden gedemotiveerd en gedesillusioneerd. Kortom: bij klanten met ‘een vol hoofd’ vraagt dit om een andere benadering en andere technieken dan bij je gewone klanten.

Praktische informatie

Locatie: online, via Zoom
Kosten: € 47,- vrijgesteld van btw.
Bezoek de website voor meer informatie en inschrijven

Informatie en aanmelden

Inloggen

WordPress development door Webstation