NBPO Basistraining Professional Organizer

Starten als professional organizer

Voor de startende professional organizer organiseert de NBPO de intensieve 3-daagse Basistraining Professional Organizer op hbo-niveau.

Het doel van deze training is om een stevige basis te leggen voor het vak van professional organizer. Wie kunnen dat beter dan de trainers die zelf ervaren professional organizers zijn?

Op deze pagina vind je informatie over de training, het programma, de trainers, data, locatie, prijs, maar natuurlijk eerst de toegevoegde waarde voor jou!

Ben je al cursist van de NBPO Basistraining Professional Organizer dan kun je hier inloggen op de digitale leeromgeving:

De 7 voordelen voor jou

 1. Met deze brede training van de NBPO kun je zowel bij particulieren als op de zakelijke markt of intern in een bedrijf aan de slag.
 2. Tijdens de training ga je aan het werk met individuele en groepsopdrachten, discussies en rollenspellen. Je ontvangt persoonlijke feedback op je gedane oefeningen en huiswerk.
 3. Bij de training ontvang je een werkboek en een uitgebreide reader. Daarnaast kun je gebruikmaken van onze digitale leeromgeving.
 4. De training is ontwikkeld door de NBPO in samenwerking met een onderwijskundige. De training is opgebouwd volgens de methode van activerend opleiden. Dat houdt in dat we rekening houden met de diverse leerstijlen, waardoor een optimaal leereffect is gewaarborgd.
 5. De training wordt gegeven door zeer ervaren en bekwame professional organizers. Iedere trainingsdag zijn continu twee dezelfde trainers aanwezig die elkaar afwisselen, aanvullen en volop praktijkvoorbeelden geven.
 6. Na de training mag je gratis deelnemen aan de eerstvolgende themamiddag van de NBPO. Zo kun je zelf een bijeenkomst ervaren voordat je besluit of je lid van de NBPO wilt worden.
 7. De training is bij het CRKBO geregistreerd. Dit betekent dat de training voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. 

"Brede opleiding, boeiend tot de laatste minuut. Voor de verdieping is enorm veel informatie, boeken, naslagwerk in de werkmap en de readers te vinden."

Deelnemer herfsttraining 2020

Programma

Het programma van de 3-daagse Basistraining Professional Organizer van de NBPO ziet er als volgt uit:

Dag 1:

 • Beroep en werkveld van de professional organizer (particulier en zakelijk)

 • Persoonlijke kwaliteiten en het begeleiden van klanten

 • Organiseren van dingen

 • Communicatie met de klant.

Dag 2:

 • Kenmerken en begeleiding van klanten met een beperking

 • Persoonlijke motivatie en motivatie van klanten

 • Organiseren van informatie

 • Een verdieping in diverse leerstijlen.

Dag 3:

 • Organiseren van taken en tijd

 • Het stellen van de juiste vragen en technieken om nieuw gedrag aan te leren

 • Veiligheid en ethiek in het vak van professional organizer

 • Ondernemersvaardigheden.

De trainers zorgen ervoor dat de training is aangepast aan de laatste ontwikkelingen op het vakgebied. De training vindt plaats op een goed bereikbare locatie in het midden van het land.

"Ontzettend fijn om twee trainers te hebben, dit geeft zoveel meer diepgang én daardoor is er oog voor iedereen."

Deelnemer herfsttraining 2020

Trainers

De NBPO Basistraining Professional Organizer wordt altijd door twee trainers gegeven. Onze trainers zijn ervaren professional organizers en lid van de NBPO. Zij weten uit ervaring wat er speelt. Vol enthousiasme nemen zij je hierin mee. Zij verzorgen de trainingsdagen, geven feedback op de verslagen en opdrachten en zijn aanspreekpunt voor tussentijdse vragen. Onze trainers zijn:

Praktische informatie

Hieronder vind je meer informatie over waar en wanneer de NBPO Basistraining Professional Organizer aangeboden wordt:

Data 2021

 • Wintertraining (1): 18 januari, 8 februari en 1 maart (maandagen) – GEANNULEERD i.v.m. coronamaatregelen 14 december 2020.
 • Lentetraining: 9 maart, 30 maart en 20 april (dinsdagen).
 • Zomertraining: 11 mei, 1 juni en 22 juni (dinsdagen).
 • Herfsttraining: 20 september, 11 oktober en 1 november (maandagen).
 • Wintertraining (2): 5 november, 26 november en 17 december (vrijdagen).

Wachtlijst

Als de door jouw gekozen training vol is, kun je je op de reservelijst laten zetten. Bij voldoende aanmeldingen starten we met een tweede groep op dezelfde datum. Je hoort uiterlijk drie weken van tevoren of je geplaatst bent. Zo niet dan schuif je door naar de eerstvolgende training.

Locatie

NBC congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC Nieuwegein

Prijs

De NBPO is voor het uitvoeren van de Basistraining geregistreerd bij CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Je investering is € 1.750,-. Dit bedrag is vrijgesteld van btw en is inclusief de aanschaf van boeken.

Bij de training ontvang je een werkboek, een uitgebreide reader én het Groot Psychologisch Modellenboek. In onze digitale leeromgeving kun je drie weken voor de start van de eerste trainingsdag terecht én vind je allerlei informatie.