Website Vitaal Bedrijf live!

Datum: 05-10-2020Auteur: Webmaster

Op maandag 5 oktober om 11:00 uur was het dan zover: het platform Vitaal Bedrijf is, na een mooie introductie, gelanceerd!
Het programma is een initiatief van MKB Nederland en VNO-NCW en wordt uitgevoerd onder de vlag van stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! Sinds een aantal weken is de NBPO ook bij dit project betrokken en zullen er binnenkort nog mooie initiatieven voorbij gaan komen om het vak van de professional organizer ook op deze vitaliteitskaart te zetten.

Vitaal Bedrijf is een project dat is opgericht naar aanleiding van het Nationaal Preventie Akkoord wat in 2018 is gesloten. Hierin is beschreven om in 2040 een gezonder werkend Nederland te realiseren. Het maken van een gezonde keuze moet namelijk makkelijker worden gemaakt. Vanuit dit akkoord zijn de BRAVO-indicatoren opgesteld. Deze staan voor: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. In deze laatste indicator kunnen wij als professional organizers aangesloten bij de NBPO natuurlijk een mooie rol spelen.

Tijdens de lancering zijn er verschillende ondernemers uit de provincie Limburg geïnterviewd over wat zij doen aan vitaliteit binnen hun bedrijf. In Limburg is het initiatief namelijk al enkele jaren terug opgepakt en hiervan zijn de eerste resultaten al zichtbaar. Ook hebben staatsecretarissen Paul Blokhuis (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Bas van ’t Wout (ministerie Sociale Zaken) gesproken over het belang van mentaal en fysiek fit zijn met de belangrijke boodschap: “Begin klein en de rest volgt”.

Hoe werkt de website? Als werkgever kun je een laagdrempelige test doen om te kijken hoe het gesteld staat binnen het bedrijf. De zogenaamde oriëntatiescan. Dit kan gezien worden als een nulmeting. Wanneer er gekozen wordt om hier meer werk van te gaan maken, kan de werkgever kiezen voor een uitgebreide scan waarin Vitaal Bedrijf gaat bekijken hoe de werkgever de verbeterpunten zou kunnen aanpakken. Zij zullen kijken welke aangesloten partner hier het beste voor ingeschakeld kan worden. Waaronder al een groot deel van de leden van de NBPO.

Sta jij als professional organizer nog niet op deze website? In de bibliotheek vind je een brief van Vitaal bedrijf met daarin de link naar het formulier waarmee je jouw vermelding kunt doorgeven (brief van 3 september jl.).

Heb je nog vragen over dit project? Neem dan gerust contact op met de commissie Vitaal Bedrijf via: vitaal-bedrijf@nbpo.nl.

Website Vitaal Bedrijf

webstation webdesign en wordpress development

Waar bent u naar op zoek?


Inloggen

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?