Wat te doen bij een klacht?

Datum: 29-09-2021Auteur: Marianne Winter

Als betrokken professionals voeren wij ons werk vol enthousiasme en betrokkenheid uit. Het blijft natuurlijk mensenwerk dus een foutje maken hoort er soms bij. Zolang je hier maar van leert is er meestal weinig aan de hand. 

Het komt gelukkig dan ook niet vaak voor maar het kan natuurlijk gebeuren dat je klant en jij een verschil van inzicht hebben. Weet dan dat jij als lid van de NBPO een beroep kunt doen op het NBPO Klachtenreglement. Ditzelfde geldt voor jouw klant. Als jullie er na onderling overleg samen niet uitkomen, kan een klacht worden voorgelegd aan de onafhankelijke externe klachtencommissie. 

Als lid van de NBPO dien je op je eigen website te vermelden hoe klachtafhandeling plaatsvindt (bv schriftelijk melden) en dat als onderling overleg niet tot oplossing leidt, verwezen kan worden naar het NBPO Klachtenreglement op https://nbpo.nl/over-nbpo/klachtenreglement. Het NBPO Klachtenreglement is erkend door KIWA, zie https://www.mijnkeurmerk.nl/documenten/.

Ben je deelnemer aan de NBPO Basistraining dan geldt het NBPO Klachtenreglement Basistraining. De inhoud van dit document is onlangs herzien, in nauwe samenwerking met de Klachtencommissie, zodat het nu vergelijkbaar is met de inhoud van het NBPO Klachtenreglement. Je vindt dit document ook op voornoemde webpagina.

De nieuwste versie van beide stukken én een memo met aanvullende informatie over het NBPO Klachtenreglement vind je in de bibliotheek als je ingelogd bent op het besloten gedeelte van de NBPO-website.

Meer informatie over het NBPO Klachtenreglement

webstation webdesign en wordpress development

Waar bent u naar op zoek?


Inloggen

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?