Sanna Koppenaal

Aspirant-lid geen
Wat bezit jij? Wat bezit jou? Spullenkunde brengt energie en inzicht.
De enige Spullenkundige ter wereld ben ik, Sanna Koppenaal. Ik ben dan ook het hart, het hoofd en de handen van Spullenkunde.
Ik leerde in 2015 over het bestaan van dit beroep toen ik zelf een opruimcoach inhuurde. Met een gezin en een fulltime baan had ik mijn handen vol. Over opruimen had ik nog nooit goed nagedacht, in ons grote huis is plek genoeg om een matige organisatie te kunnen compenseren. Toch bleef er iets wringen, het leek nooit echt “opgeruimd” te voelen, en ruimte of tijd maken voor mijn hobby’s lukte niet. Het was tijd geworden om met een andere bril op naar onze spullen en onze ruimtes te gaan kijken.
Wat maakte dat een enorm verschil. De knop was omgegaan. Elke kamer in ons huis kwam aan de beurt, eerst samen met de opruimcoach maar daarna zelfstandig. Ik kreeg er zoveel voor terug! Eindelijk een rustgevende plek, eindelijk “flow” in huis. Alle spullen een eigen logische plek.
Ik zag anderen in mijn omgeving met dezelfde problemen worstelen en wilde ze helpen vanuit mijn eigen ervaring. Mijn hulp werd gewaardeerd en als veilig ervaren, als ervaringsdeskundige kijk ik nergens van op, tenslotte. De mensen die ik hielp bevolen mij aan bij anderen. Opruimen en organiseren, bij andere mensen thuis, bleek verslavend en zo heb ik inmiddels zelf al enkele jaren ervaring als opruimcoach. De prachtige foto’s van heerlijk opgeruimde kasten, kamers en schuren die ik van cliënten krijg, als ze met mijn hulp de knop om hebben gezet, daar doe ik het voor!
Werkzaam in

Flevoland, Gelderland, Noord-Holland, Utrecht

Werkterrein

Particulier, Zakelijk