Mirjam van Esterik

Aspirant-lid geen

Het is lang geleden dat ik mij realiseerde hoe een opgeruimd huis onmiddellijk zorgt voor een opgeruimd hoofd. Ik heb toen de basistraining professional organizer bij de NBPO gevolgd. Sindsdien ruim ik op en help ik mijn vrienden af en toe ook. Dat heb ik vele jaren gedaan, naast mijn baan als communicatieadviseur. In 2017 heb ik van opruimen mijn werk gemaakt, met mijn bedrijf Schone Lei 365.

Het overlijden van mijn ouders en het met aandacht leegruimen van hun huis was voor mij een belangrijke reden om met Schone Lei 365 te starten. Ik heb ze vele jaren zien worstelen met hun plannen om op te ruimen. Hulp vragen vonden ze ook lastig en uiteindelijk lieten ze een groot en vol huis achter, met allemaal spullen die voor hen verbonden waren met een herinnering. Zonder het aanhoudende gevoel van het ‘moeten opruimen’ hadden mijn ouders beslist meer letterlijke en figuurlijke ruimte gehad om van hun oude dag, hun (klein)kinderen en vrienden te genieten.

Soms vinden mensen het inhuren van een professional organizer een te grote stap, terwijl ze wel behoefte hebben aan informatie of een steuntje in de rug. Daarom geef ik ook lezingen (op uitnodiging) en korte cursussen (bij cursusprojecten of volksuniversiteiten) over dit onderwerp.

Werkzaam in

Utrecht

Werkterrein

Particulier

Contact

Schone Lei 365
Oldenburgerstraat 70
3573 SK Utrecht