Themadag 4 juni 2021

Datum: 10-05-2021Auteur: Anneke Nieuwland

Themadag 4 juni 2021: Introductie autisme en begeleiding; introductie oplossingsgericht werken

Deze dag bestaat uit 2 online presentaties.

Introductie ‘Autisme en begeleiding’
Introductie ‘Oplossingsgericht werken’

We zijn trots deze 2 inhoudelijke onderwerpen te kunnen aanbieden, gericht op volwassenen met een normale begaafdheid.
Het accent ligt deze dag op kennisoverdracht.

Kobe Vanroy zal beide presentaties verzorgen. Hij is als educatief medewerker verbonden aan Autisme Centraal in België. Een oplossingsgerichte visie en een coachende benadering met oog voor passies en talentontwikkeling zijn de rode draad in zijn cursussen, lezingen en publicaties. We kennen hem als een enthousiast docent die een verhaal vol praktijkvoorbeelden kan vertellen.

In het ochtendprogramma krijgen we een introductie in Autisme en begeleiding.
We leren meer over autistisch denken. Ook worden vanuit de AutismeCentraalMethodiek enkele aspecten in de begeleiding aangestipt zoals basisrust en concrete communicatie. Deze presentatie is expliciet ook een aanrader voor organizers die niet primair vanuit de WMO begeleiden. Omdat ASS vrij veel voorkomt – bij ongeveer 1 op 100 mensen – is het waarschijnlijk dat ook professional organizers in de zakelijke of particuliere markt met iemand met autisme te maken krijgen. Is het niet bij je klant, denk dan aan collega’s, partners of kinderen die een vorm van autisme kunnen hebben. Basiskennis over autisme zal je helpen deze mensen beter te begrijpen. Daarnaast zijn de inzichten over basisrust en concrete communicatie bij elke cliënt toepasbaar.

Na de lunch krijgen we een introductie in oplossingsgericht werken.
In de begeleiding is vaak een blik nodig die verder kijkt dan het probleem of moeilijke gedrag. Wat als de oorzaak van gedrag niet te achterhalen valt? Moet je eigenlijk wel de oorzaak van een probleem kennen om het ook aan te pakken? Is het wel zinvol om goedbedoelde tips en adviezen af te vuren op onze cliënten? Wat kan je doen als je aanpak niet werkt?
In deze presentatie wordt gekeken naar welke soort hulp op welk moment wel echt een effect heeft.
Je leert verschillende oplossingsgerichte interventies voor verschillende cliënten.
Kobe zal in deze presentatie vooral aandacht geven aan het oplossingsgerichte werken in het algemeen. Deze presentatie is minder gericht op mensen met autisme.

Natuurlijk is er gelegenheid tot vragen stellen over de stof, maar casusgerichte vragen kunnen niet aan de orde komen.

Praktische informatie
Lunchpauze van 12.30-13.30
Met ‘Autisme Centraal’ is afgesproken dat er geen opnames mogen worden gemaakt en verspreid. Dit betekent dat er geen opname geplaatst zal worden in de bibliotheek.

Kosten
Leden: €25,- excl. btw.
Niet-leden: €97,-, excl. btw
Aanmelden via info@nbpo.nl. (Bij aanmelding gelieve de factuurgegevens als naam, adres en mailadres waar de factuur naar gestuurd moet worden, doorgeven)

webstation webdesign en wordpress development

Waar bent u naar op zoek?


Inloggen

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?