Terugblik op de NBPO-ledendag van 23 november jl.

Datum: 03-12-2019Auteur: Webmaster

Zaterdag 23 november, een grijze dag … dus lekker even omdraaien in bed. Niet dus. Het is ALV in Bunnik. Werk aan de winkel. Er komen vandaag 120 PO dus dan zijn helpende handen altijd welkom. Ik ervaar bij de entree hoe leuk het is om veel mensen welkom te kunnen heten en te voorzien van naambadges (en stembriefjes). Hoe je zo’n uitgifte organiseert is mijn eerste leermoment van de dag.

Ambities
De ALV vergt tijd en aandacht. We hebben veel te vertellen. Deels over inzichten uit 2019 die onze basis vormen voor het jaarplan 2020. Marianne vertelt over de periode dat een vernieuwd bestuur zijn draai moet vinden. En over 1 van haar grote opdrachten: de nieuwe website – die eind dit jaar beschikbaar is. Deze biedt meer mogelijkheden om naar buiten te treden. Het bestuur is lekker ambitieus in plannen en uitvoering maar moet met het opstellen van de begroting wel realistisch zijn.

Wie neem jij mee?
Neem bijvoorbeeld het aantal leden; dit stijgt licht. Dit zou sterker kunnen stijgen als álle leden een PO introduceren bij een themadag. Of vraag hem/haar eens bij je regiogroep om kennis te maken met de NBPO. Meer leden betekent immers een grotere achterban. Hoe groter de groep PO is die we vertegenwoordigen bij overleggen met stakeholders, hoe eerder de BV Nederland ons vak én onze beroepsvereniging kent. Wat ga jíj hieraan doen?

Kikker
En dat de BV Nederland is geïnteresseerd in PO bleek tijdens de Beurs Duurzame Inzetbaarheid (26 november in de Jaarbeurs Utrecht) waar de NBPO een stand had en waar twee organizers een workshop gaven voor 60 mensen over ‘druk of stress’. De grote groene kikkers op de desk wekten nieuwsgierigheid waardoor gesprekken gemakkelijk waren aan te gaan. Hoe kijk jij trouwens naar ‘Eat that frog’ van Mark Twain?

Hoogtepunten
Alle bestuursleden vertelden tijdens de ALV zelf iets over hun deel van het jaarplan 2020. Het getuigt van hun betrokkenheid bij de vereniging. Dat is mijn tweede leermoment. Eeske vertelt over de ledenenquête: waardering van de leden is een 7,8! Kijk in de bieb voor alle uitslagen. Diana kan eindelijk oogsten na vele uren overleg met allerlei partijen. In 2020 worden (minimaal) vijf basistrainingen gegeven. Wie volgt haar NU op? Elise is druk met het vergelijken van de locaties die we bezocht hebben/gaan bezoeken én licht de onderwerpen voor de themadagen toe. Zie de kalender. En Pyc toont een positieve begroting!

Liken en review
Lammy heeft de smaak te pakken en benut het budget voor PR & Communicatie ten volle: in februari 2020 voor de eerste keer op de Gezondheidsbeurs. Lammy laat blogs schrijven en 12 interviews met PO of klanten over hun ervaringen. Allemaal materiaal om te liken en bij toekomstig klantcontact onder de aandacht te brengen. Heb jij de NBPO al van een review voorzien?

Goed luisteren
Na een lekkere lunch en geanimeerde gesprekken word ik geattendeerd op de speciale dieethoek: er staan heel veel bordjes klaar voor alle mensen die iets hebben opgegeven voor de lunch. Van vegetarisch tot geen schelpdieren. Aan alle wensen is gehoor gegeven. Het Bovag-huis heeft dus goed naar ons geluisterd. Ik had niet zelf mijn selectie moeten maken uit de broodjes maar …. juist, mijn derde leermoment.

Minimalisme
Jelle Derckx van ‘Growthinkers’ is enthousiast, heeft een duidelijk verhaal en neemt ons mee in de wereld van keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen en ‘mogen smokkelen’ als bijvoorbeeld afval scheiden niet tot op het allerkleinste niveau te realiseren is. We stellen elkaar onderling vragen en formuleren doelen. Alweer een leermoment.

Ik ben voldaan. Het leek zo’n grijze dag te worden. Het werd een warme ontmoeting met allerlei PO die geanimeerd met elkaar praten en uitwisselen. Wat doen we het goed!

Frankeline van Nieuwenhuijzen
secretaris

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?


Inloggen

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?