Nieuws van het bestuur

Datum: 13-12-2019Auteur: Webmaster

Tijdens de recente ALV in Bunnik presenteerden we het jaarplan voor 2020. De conceptnotulen en presentatie van deze vergadering vind je binnenkort in de bibliotheek. Het presenteren van zo’n jaarplan is niet alleen een mooie gelegenheid voor ons als bestuursleden om te laten zien wie wij zijn en hoeveel werk er achter de schermen gebeurt maar vooral om van onze leden te horen wat zij hiervan vinden.

Zo opperde een van de leden dat het misschien zou helpen om de vacature voor Bestuurslid Educatie & Kwaliteit te vervullen als bestuursleden vrijgesteld zijn van het betalen van contributie. Dat is nu niet het geval maar ik maak graag gebruik van deze gelegenheid door je te vertellen dat je als bestuurslid een vrijwilligersvergoeding ontvangt, een kilometervergoeding voor de besprekingen die je voert voor de vereniging én dat je korting krijgt op de entree voor NBPO-themadagen. Meer informatie hierover vind je in de ‘Functiebeschrijvingen’ in de bibliotheek. Ik benadruk dat het gaat om vrijwilligerswerk dus financieel gewin moet natuurlijk niet je belangrijkste drijfveer zijn maar je kunt dit zien als een manier van de leden om dankbaarheid te tonen voor het werk wat je doet als bestuurslid. Daarnaast zijn er natuurlijk andere voordelen: je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen onze beroepsgroep, bepaalt mee waar je contributie aan besteed wordt, ontwikkelt ledenvoordelen en je verkrijgt een zogeheten ‘expert-status’ op je vakgebied. Dit laatste kan bijdragen aan het succes van jouw eigen bedrijf. Ben je benieuwd wat het inhoudt als jij ons team zou komen versterken? Bel of mail ons dan gerust.

Zoals besproken tijdens de ALV zullen we in het nieuwe jaar starten met een nieuwe nieuwsbrief. Graag zet ik onze nieuwsbriefcommissie hier in het zonnetje: Froukje Kardinaal en Yvonne de Bruin hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat we elke twee weken op de hoogte gesteld werden van NBPO-activiteiten en onderwerpen op ons vakgebied. Het aantal abonnees is in die periode flink gestegen. We zijn hier erg tevreden over en dankbaar voor hun inzet.

Om onze lezers nog beter te kunnen laten zien wat de NBPO en haar leden allemaal doen én om meer bezoekers te leiden naar onze nieuwe website (ook daaraan werken we hard) hebben we besloten over te stappen naar een andere nieuwsbrief provider. Dit leek Froukje en Yvonne een mooi moment om hun taken na zoveel jaar over te dragen. We hebben de webmasters bereid gevonden voortaan de nieuwsbrief te verzorgen. De nieuwe template staat inmiddels in de steigers en ik kan vast verklappen dat deze er prachtig uitziet. We zijn nog wel op zoek naar een pakkende naam voor onze digitale postduif. Weet jij een originele naam voor onze nieuwe nieuwsbrief? Stuur deze dan naar nieuwsbrief@nbpo.nl

Tussen alle bedrijven door werd Lammy Wolfslag, bestuurslid PR & Communicatie, namens de NBPO geïnterviewd door Dagblad Trouw, en was Eeske van Royen, bestuurslid Leden & Lidmaatschap, te horen op de podcast tijdens de beurs Duurzame Inzetbaarheid. Je vindt deze berichten op de website onder respectievelijk ‘In de Media’ en ‘Nieuws’. Zo bouwen we samen met jullie aan een steeds grotere naamsbekendheid van ons vak en onze vereniging.

Namens het bestuur wens ik je een feestelijke decembermaand en een gezond en succesvol 2020. Graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Marianne Winter
Voorzitter

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?


Inloggen

Inloggen

Je wachtwoord vergeten?