NBPO was aanwezig op het NVA Autismecongres 2019

Datum: 25-11-2019 Auteur: Webmaster Categorie: Particulier

Dit congres wordt ieder jaar georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Autisme en wordt bezocht door een paar duizend mensen die beroepsmatig of persoonlijk betrokken zijn met autisme.

De NBPO had daar een kraam en we zijn met maar liefst 4 leden deze kraam gaan bezetten en onze vereniging gaan promoten.
Met de poppenhuizen van Angelique (één goed geordend en één rommelig) konden we goed de aandacht trekken van de bezoekers. Onze boeken werden gepakt, gebladerd en het gaf telkens de gelegenheid om gesprekken aan te knopen met de belangstellenden. Daar zijn veel waardevolle gesprekken uit gekomen. Zo sprak ik met een vrouw in de 50 die net de diagnose gekregen had: ze voelde zich opeens zeer opgelucht om eindelijk te begrijpen waarom ze zich haar hele leven zo vreemd gevoeld had. Een man vertelde ook dat zijn huis aan opruimen toe was en het was aandoenlijk om te horen hoe hij zich schaamde erover en hoe hij wilde dat zijn gevoel herkend werd. Marjolijn heeft ook een hart onder riem gestoken bij een vrouw die zich realiseerde dat niet alleen haar dochter maar ook haar man waarschijnlijk autisme had.

Mensen met autisme zijn er in alle soorten en maten maar ze hebben bijna allemaal moeite met structuur aanbrengen bij hun spullen en bij hun tijd. Iets wat Professionnel organizers per uitsteek hulp kunnen bieden. Sommige mensen kennen het beroep van PO al en anderen niet. Veel bezoekers erkennen dat onze diensten heel zinnig kunnen zijn voor hun zelf of voor iemand uit hun omgeving en vonden het handig om te weten op welke site ze een PO konden zoeken.

Florence Gaillard

Webstation Webdesign Wordpress developmentWordpress Development

Inloggen