Verkorte opleiding nabestaandenzorg

Geplaatst door/namens: ambassadeur relatiebeheer
Datum: 15-09-2022 Auteur: Marieke Pluk Categorie: particulier Locatie: Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1 5243 SR Rosmalen

Begeleid jij mensen op administratief gebied en wil je meer weten over wat er na een overlijden op iemand afkomt, zodat je jouw dienstverlening uit kunt breiden? Tijdens de verkorte opleiding nabestaandenzorg leer je alles wat er na een overlijden geregeld moet worden. Deze kennis is ook bruikbaar om te adviseren op andere sleutelmomenten in het leven, bijvoorbeeld na een echtscheiding.

Na een overlijden blijven de nabestaanden met veel vragen achter. Zoals bijvoorbeeld wat te doen met de administratieve afhandeling. Moet ik al meteen de bank of de notaris informeren? Wie zijn eigenlijk erfgenaam en wat moeten zij snel doen?

Tijdens deze verkorte opleiding wordt veel aandacht besteed aan de praktische zaken die op mensen afkomen, na een overlijden. Er is gekozen om geen aandacht te geven aan communicatie en coachen omdat ervan uitgegaan wordt dat de kennis op dit gebied aanwezig is, òf uit andere opleidingen òf door werkervaring. Wel wordt er aandacht besteed aan de emotionele ondersteuning op het gebied van rouwen.

Deze specialisatie sluit goed aan bij het werk dat o.a. professional organizers, budgetcoaches en schuldhulpverleners  doen. Met de kennis uit deze driedaagse cursus kun je professionele nabestaandenzorg bieden.

Data:

Donderdag 15 september
Dinsdag 27 september
Donderdag 13 oktober

Verkorte opleiding nabestaandenzorg

Webstation Webdesign Wordpress developmentWordpress Development

Inloggen