Themabijeenkomst Mentaliserend Coachen

Geplaatst door/namens: Activiteitencommissie
Datum: 22-09-2023 Tijd: 09:30 - 17:00 uur Auteur: Michelle Venema Categorie: nbpo Locatie: Utrecht

Als Professional Organizer help je mensen onder andere bij het maken van keuzes en het aanbrengen van structuur in hun omgeving (zakelijk of privé). Naast dat je een praktische insteek of aanpak kunt hebben bij de begeleiding van je klant (het concreet opruimen en op orde brengen), kan het helpen om samen met je klant te reflecteren op verschillende situaties. Hoe is de situatie van je klant bijvoorbeeld ontstaan en hoe zorg je ervoor dat na jou werkzaamheden de klant zelfstandig verder kan?

Wil je leren goed te kunnen reflecteren of zou je hierin een volgende stap willen maken, omdat je ervaart dat het niet altijd lukt om ergens doorheen te breken met je klant? Dan is deze middag zeker iets voor jou!

Deze themabijeenkomst over Mentaliseren en Mentaliserend Coachen wordt verzorgt door René Meijer, samen met een van zijn collega’s. Mentaliserend begeleiden of coachen is een aanpak waarbij de zelfreflectie en het inlevingsvermogen in anderen wordt bevorderd. Tijdens deze dag krijg je inzicht in hoe je aanvullende accenten kunt leggen in de begeleiding, gericht op de zelfreflectie van je klant. Het kan helpen om de klant te laten voelen en denken over vragen als: hoe komt het dat ik (steeds) in deze situatie beland (ben) en wat kan ik doen om mezelf te redden? Om dat in de praktijk toe te kunnen passen krijg je deze dag ook concrete handvatten en gesprekstechnieken aangereikt.

Wat kun je van deze dag verwachten?
• Je krijgt een theoretisch kader over Mentaliseren en Mentaliserend coachen.
• Er wordt een demonstratie gegeven van cliënten met weinig zelfreflectie en inlevingsvermogen in anderen.
• Achtergronden van gebrek aan mentaliserend vermogen.
• Demonstratie van mentaliserende gesprektechnieken (het verkorte interventiespectrum).
• Opdrachten individueel en in tweetallen om de stof toe te passen.
• Voldoende ruimte om vragen te stellen.

Wil je je alvast inlezen op dit onderwerp? Voor informatie over Mentaliseren en Mentaliserend coachen zie het boek ‘Mentaliserend coachen. Bevorder zelfreflectie en inlevingsvermogen in organisaties’ (auteurs: Peter Bleumer en René Meijer, Boom uitgevers Amsterdam, 2016).

Programma
09:30 – 10.00 Ontvangst en registratie
10.00 – 12.30 Deel 1 Mentaliserend Coachen
12.30 – 13.30 Lunch
13.30 – 16.00 Deel 2 Mentaliserend Coachen
16.00 – 17.00 Borrel en netwerken

PE-Punten
Voor deelname aan deze themadag ontvang je 2 PE-Punten.

Kosten & Aanmelden
Ons jubileum jaar is ten einde, en daarmee de traktatie op gratis deelname ook. De kosten voor deelname aan deze activiteit bedraagt € 47,- excl. btw voor leden. Je kunt je aanmelden via Mijn NBPO.

Geen lid, wel mee doen
Ben je geen lid van de NBPO en wil je graag deelnemen? Dat kan, je bent van harte welkom, de kosten voor jou zijn dan € 147,- excl. BTW. Je kunt je aanmelden door te mailen naar info@npbo.nl

Webstation Webdesign Wordpress developmentWordpress Development

Inloggen