Trainingsdag Praktische begeleiding bij Hoarding problematiek

Geplaatst door/namens: School voor Organizing
Datum: 28-10-2021 Tijd: 09:30 - 17:00 uur Auteur: Martine Vecht Categorie: particulier, zakelijk, zorg Locatie: Mariaplaats 7, Utrecht

GGZ-instellingen en instanties zoals woningcoöperaties hebben het door: mensen met extreem verzamelgedrag hebben speciale begeleiding nodig. De vraag naar professional organizers die deze doelgroep wil en kan bedienen, groeit daarom snel. We krijgen steeds meer erkenning en waardering voor onze expertise.

Voor het begeleiden van mensen met extreem verzamelgedrag heb je, naast een behoorlijke portie geduld, vooral kennis nodig van het ziektebeeld, de kenmerken en de begeleidingstechnieken. Tijdens deze dag behandelen we daarom de verschillende aspecten van deze stoornis. Wanneer spreken we van hoarding? Wat betekent het voor het leven van de betrokkene en zijn familie? Wat zijn de mogelijkheden voor verandering en wie kunnen daar een rol in spelen? We bespreken hoe je de cliënt op respectvolle wijze kunt betrekken in het proces. Ook werken in teamverband komt aan bod, alsmede verwijzingsmogelijkheden, behandelaars en instanties.

Praktische informatie
Locatie: Nieuwegracht 41, Utrecht
€ 395,- excl. 21% btw. Inclusief reader en lunch, exclusief boek.
NBPO-(aspirant-)leden ontvangen 5% korting
Bezoek de website voor meer informatie en inschrijven.

Informatie en aanmelden

Webstation Webdesign Wordpress developmentWordpress Development

Inloggen