Ook jij kunt meedoen aan een aanbesteding (expertsessie)

Geplaatst door/namens: School voor Organizing
Datum: 20-04-2023 Tijd: 19:30 - 21:00 uur Auteur: Martine Vecht Categorie: zakelijk, zorg Locatie: online, via Zoom

Als zzp’er inschrijven op een aanbesteding? Het lijkt ingewikkeld en arbeidsintensief. Maar als je weet hoe het moet, kun ook jij je inschrijven voor zo’n grote opdracht van de overheid. Het is de moeite waard! Olga Leever van Tendertijgers geeft je een helder stappenplan en praktische tips, zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Wat is een aanbesteding?

Een aanbesteding is een grote inkoopopdracht. Een offerte Extra Large. De overheid moet zich aan bepaalde regels houden bij aanbestedingen. Door deze regels kopen overheden integer in. En ze krijgen de beste kwaliteit voor een zo goed mogelijke prijs. Dat is de reden dat grote opdrachten altijd via aanbestedingen worden ingekocht.

Kun je als zzp’er meedoen aan een aanbesteding?

Als professional organizer, business organizer of zelfstandige zorgprofessional heb je vast wel eens WMO-aanbestedingen voorbij zien komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om langjarige inhuurcontracten bij gemeenten. Ook de provincie, ministeries en grote bedrijven huren vaak externen in via een aanbesteding. Vaak haken zzp’ers dan af, maar het is zonde om hier geen gebruik van te maken!

Leer hoe het werkt

Maar meedoen aan een aanbesteding (ook wel tender genoemd) is wel even andere koek dan een offerte schrijven. Je moet je precies aan de regels houden, anders maak je geen kans.

Ook jij kunt dit leren. Het kost wat tijd om je in te schrijven, maar als je de tender wint, ben je verzekerd van een grote opdracht. Het interactieve webinar ‘Ook jij kunt meedoen aan een aanbesteding’ helpt je op weg.

Dit is het programma

  • Wat is het verschil tussen een aanbesteding en een offerte?
  • Waar vind je de aankondiging van een aanbesteding of tender?
  • Hoe doe je mee met zo’n grote inkoopopdracht?
  • Waar moet je als zzp’er op letten?
  • Tips voor het schrijven van een winnende aanbestedingstekst

Praktische informatie
Locatie: online, via Zoom
Kosten: € 47,- vrijgesteld van btw.

Bezoek de website voor meer informatie en inschrijven

Bekijk de inhoud

Inloggen

WordPress development door Webstation