Home organizing – Trends uit Amerika en daarbuiten

Geplaatst door/namens: School voor Organizing
Datum: 02-02-2023 Tijd: 19:30 - 21:00 uur Auteur: Martine Vecht Categorie: particulier Locatie: online, via Zoom

Home Organizing (of gewoonweg organizen op de particuliere markt) begint in Nederland steeds bekender te worden. Dankzij opruimprogramma’s als Mijn leven in puin en Je huis op orde zien Nederlanders de laatste tijd regelmatig organizers op televisie bij mensen thuis. Dat genereert aandacht, maar de echte trends komen toch nog altijd uit het buitenland. In dit webinar belichten we twee populaire benaderingen van de laatste jaren en onderzoeken we hoe jij als Nederlandse organizer hier op in kunt spelen.

Het kenmerk van een trend is dat er een behoefte wordt gecreëerd die er eerst niet was. Zo is het in Nederland gebruikelijk dat de klant meewerkt en mee leert tijdens het ‘home organizen’. Daar is ook tijd voor: de doorsnee particuliere opdrachtgever is een part-timewerkende vrouw die zelf het huishouden runt en die geleerd heeft dat dat zo hoort.

Home organizing voor welgestelden – The Home Edit

Home organizingSinds de Netflixserie van The Home Edit met het enthousiaste duo Clea en Joanna begint daar verandering in te komen. De dames en hun team nemen het organizing proces bijna volledig uit handen, en sindsdien stijgt ook in Nederland de vraag naar de (nuchtere variant van) deze dienst. Logisch dat veel organizers in Nederland hier wel brood in zien. Maar hoe pak je dat aan en wat kom je allemaal tegen? Diana Monteny kreeg het afgelopen jaar veel aanvragen om voor de klant op te ruimen en ontdekte door schade en schande wat werkt en wat niet.

KonMari-methode

Marie Kondo wist met haar boek Opgeruimd! in 2015 al een snaar te raken, maar sinds zij met haar gezin naar Amerika verhuisde en op Netflix een eigen serie kreeg, kreeg de KonMari-methode pas echt bekendheid. Je kunt de methode uit de boeken leren en toepassen, maar Eva Kolk volgde in 2020 de officiële cursus. Zij vertelt waarom ze zo enthousiast raak over Spark-Joy filosofie en hoe ze dat als praktische Hollandse toepast in haar werkwijze.

Praktische informatie
Locatie: online, via Zoom
Kosten: € 25,- vrijgesteld van btw.

Bezoek de website voor meer informatie en inschrijven

Bekijk de inhoud

Webstation Webdesign Wordpress developmentWordpress Development

Inloggen