Expertsessie – Gevormd door je jeugd. Een introductie in KOPP-problematiek

Geplaatst door/namens: School voor Organizing
Datum: 12-02-2024 Tijd: 19:30 - 21:00 uur Auteur: Martine Vecht Categorie: particulier, zorg Locatie: online, via Zoom

In Nederland hebben ruim 577.000 kinderen onder de 18 jaar een ouder met GGZ-problematiek. We noemen hen KOPP-kinderen: kinderen van ouders met psychische problemen. Klazien Lambregtse was een van hen. In deze expertsessie vertelt ze welke gevolgen het kan hebben wanneer je als kind opgroeit in een onveilige situatie, hoe dit doorwerkt in je leven en hoe je deze volwassenen met hun kwetsbare verleden begeleidt.

Wellicht heb je klanten die meer dan gemiddeld moeite hebben met ordenen en opruimen. Volwassenen met een verleden dat doorwerkt in het heden. Mogelijk is er sprake van KOPP-problematiek. KOPP-kinderen (en ook KOV-kinderen: kinderen van ouders met een verslaving) krijgen al jong te maken met ingewikkelde problemen in de thuissituatie, waardoor ze vaak niet gewoon kind kunnen zijn. In hun latere leven lopen ze daardoor twee tot vier keer zoveel kans om zelf psychische problemen te ontwikkelen.

Het is daarom belangrijk dat je weet wat KOPP is, en een idee hebt van wat je cliënt nodig heeft. Tijdens deze expertsessie krijg je een indruk van wat KOPP/KOV-kinderen voelen en ervaren. We bespreken hoe je als professionals kunt bijdragen aan de veerkracht en welzijn van jouw cliënten. En niet onbelangrijk: mogelijk kom je in gezinnen waar een ouder psychische problemen heeft. Waar begint en eindigt jouw verantwoordelijkheid?

Doelgroep

De doelgroep voor deze expertsessie zijn professional organizers en andere hulpverleners die in de zorgmarkt actief zijn, maar geen opleiding hebben in de GGZ-zorg. Je hebt (enige) ervaring met cliënten met KOPP-gedrag en/of de gevolgen van KOPP of wilt je hierop voorbereiden.

Praktische informatie

Locatie: online, via Zoom
Kosten: € 47,- vrijgesteld van btw.
Bezoek de website voor meer informatie en inschrijven

Bekijk de inhoud

Inloggen

WordPress development door Webstation